HTML

Áprilisbolondja

Választás 2010, Fidesz, MSZP, LMP, MDF, SZDSZ, Közélet, Politika, Verseny

Roncsderbi következik

2010.01.24. 16:04 Áprilisbolondja

Két nap után leszedte az Index a főhírét (Index: Gyeneseivel is megállapodott az MDF), amely szerint megegyezett egymással az MDF és a gyurcsánykormánytag Gyenesei István. A helyzet ezzel szemben az, hogy továbbra is megy a kavarás Somogyban. (Hírszerző: Az MDF nem jutott egyezségre Gyeneseivel) Persze nem feltételezzük azt, hogy van olyan elvi/program/személyi ellentét, amelyet akár az MDF, akár az SZDSZ, akár Gyenesei nem tudna áthidalni, reménybeli pozíciók/pénzek érdekében, a demokratikus közép nemzetmentő létrehozása érdekében.

A Fidesz kampány-nyitó pakátja sokakat megijesztett mérhetetlen izléstelenségével, bennünket Szijjártó Péter sajttájon előadott önelégült mosolya, - mint jóllakott napközis a tejbegríz után, - tölt el aggodalommal.

MSZP szépen építi magát. Le. (ATV: Vágóhídra küldi az MSZP az új jelöltek jórészét) Nincsenek még végleges jelöltek. A kiskőrösi visszalépett, jelezve, hogy azok vannak a lista élén, akik tönkre tették a szocialista pártot. A fővárosi újhullám egyik arca, a leendő főpolgármester jelölt visszalépett II. kerületi jelöltségétől, s miután az egyik legnagyobb kerületben nem találtak helyette más, a III. kerületből kirúgott Donáth Lászlót jelölik.

Az LMP (SZDSZ 2.0) ügyeskedik, de pesti romkávézókból, nehéz megérteni ill. megszólítani azembereket.

A JOBBIK izgalmas programot dobott össze, gyenge középiskolai fogalmazással, láthatóan a közigazgatás legnagyobb szakértője náluk Pörzse Sándor. Szijjártó plakátjának szinvonalával vetekszik, a legendásch, pántlikásch, kisgazda ill. miép szórólapokat megelevenítő arculatuk, amelyen nem hajlandóak változtatni, azt hiszik, hogy az EP sikerük része volt ez az originálisch feeling, a tarsolylemez mívességű logójukkal.

Emlékezzünk meg a poszt végén a baloldali értelmiségről, amely a választásokig hátralévő idővel fordítottan arányosan növekvő aggodalommal félti a demokráciát. A lejáró megbízási szerződések csak fokozzák a harci kedvet. Néha, a választásokig realizálható végkielégítések enyhe optimizmust csalnak az arcokra, azonban a Vásárhelyi Mária, Bauer Tamás, Bolgár György vezette kórus minden bizonnyal számtalan módon el fogja énekelni: "Ez a harc lesz a végső".

1 komment

Címkék: választás mszp fidesz szdsz mdf jobbik lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://aprilisbolondja.blog.hu/api/trackback/id/tr131698184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pollack 2010.01.25. 10:29:48

No és mitől SZDSZ 2.0 az LMP?
Annyi helyen kérdeztem ezt már, de eddig még senki sem válaszolt...:(
süti beállítások módosítása