HTML

Áprilisbolondja

Választás 2010, Fidesz, MSZP, LMP, MDF, SZDSZ, Közélet, Politika, Verseny

Megy a habverés

2010.02.05. 20:18 Áprilisbolondja

Az MSZP-MDF-SZDSZ triplex (akiknek ez eddig nem volt világos az Debreczenitől megtudhatta) a folyamatos (BKV, MÁV, stb.) letartóztatások (Készül Gábor is.) következtében visszafordíthatatlanul bukópályára került. Érdekes módon Gyurcsány 4. helye minden kudarc ellenére stabil. Egyesek szerint nincs ellenére ami történik. Lassan minden ellenérdekelt perecet kap.

Bajnai Gordon szavai érdemelnek talán figyelmet: "nem az a kérdés, hogy ki gyakorolja a hatalmat, hanem az, hogy mire használja." Ilyen diszkréten elhatárolódni saját maguktól, csak a szocik tudnak, miközben mégiscsak valakik (saját) bársonyszékeikért plakátolják ki maguk közül azokat, akiket nem szégyellnek. (Várjuk azok jelentkezését, akik láttak olyan MSZP-jelöltet, aki a plakáton maga mellé társnak Gyurcsányt vagy Lendvai Ildikót választotta.)

Az MDF bajúszkampánya elhalkult, új főszponzor keresésébe kezdtek, Mesteházy Ernő váratlan sittszünetre távozott. Ráadásul a fél országban nincs még jelöltjük, a "borzalmas tagság" ellenszegülése miatt. Ennek ellenére Bokros meghírdetett programját nem halasztják el (ő is OV-t utánoz, mint néhány éve Kuncze), nem úgy mint a demokratikus koalíció bátor fővárosi oszlopáét.

Mesterházy Attila (szegénynek - lsd. fentebb - mostmár illik kiírni a teljes nevét) Csepelen önmaguk paródiáját adta elő.  Lenyúlta Thürmer Gyula szavazóit. Különben elemében van, temetéssel kecsegteti a nyugdíjasokat, majd a Youtubeon bekéredzkedett OV Facebookos rajongói közé, előkérdezőnek.

A Fidesz Mádi Lászlót lehívta a pályáról, azonban Sió László sajnos ott maradt, és kap is tőlünk egy sárga lapot, a tanárok megfenyegetéséért. A győzelem reménye, a mikolák elszabadulásával fenyeget.

Orbán Viktor évértékelőjében nem kockáztatott, hozta a kötelezőt. Míg ellenfelei egyre csíkosabbnak látják a napot, neki a választási győzelemhez nincs más dolga, mint Obamát követve felkínálni a reményt és a változást. Hogy egy év múlva ne jusson Barack sorsára, ahhoz több kell.

Szólj hozzá!

Címkék: választás mszp fidesz szdsz mdf jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://aprilisbolondja.blog.hu/api/trackback/id/tr311732595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása